Начальник управління комунікацій та інформаційної політики Одеської обласної державної адміністрації Анжеліка Легеза взяла участь у селекторній нараді та доповіла про стан забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики у районних державних адміністраціях Одеської області.

Проведено аналіз стану утворення та діяльності громадських рад при районних державних адміністраціях Одеської області. На процес утворення та діяльності громадських рад при районних державних адміністраціях у поточному році значно вплинули процеси децентралізації та реорганізації органів влади, кадрові зміни.

Розглянуто інформацію про проведення консультацій з громадськістю в районних державних адміністраціях Одеської області; налагодження партнерської взаємодії між інститутами громадянського суспільства та органами державної влади, органами місцевого самоврядування.

Наголошено на необхідності належного виконання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2021 № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики».