Сьогодні, 13 вересня 2021 року, представники управління комунікацій та інформаційної політики обласної державної адміністрації взяли участь у командно-штабних навчаннях з протидії гібридним загрозам критичній інфраструктурі у Чорноморському регіоні CORE20, розроблених за підтримки Підрозділу з політичних питань та безпеки штаб-квартири НАТО, що триватимуть в Одесі до 17 вересня.

Мета навчань – розбудова стійкості системи державних органів України у сфері протидії гібридним загрозам та кризового реагування за рахунок посилення міжвідомчої і цивільно-військової співпраці, планування та забезпечення готовності.

Під час навчань значну увагу приділено обговоренню поточної безпекової ситуації в Україні та світі, зокрема, у контексті російської агресії на Сході України, а також питанню розширення співпраці з міжнародними спільнотами у сфері кібербезпеки.

Нагадаємо, що 1 вересня цього року Президенти України та США під час зустрічі у Білому домі домовилися провести у жовтні в Києві засідання кібердіалогу для сприяння двосторонньому співробітництву в галузі кібербезпеки.

Про це йдеться в спільній заяві двох лідерів, опублікованій на сайті Офісу Президента України.

Зазначається, що Україна та Сполучені Штати завершили підготовку Угоди про дослідження, розробку, випробування та оцінку, яка забезпечує основу для двостороннього військово-технічного співробітництва і співпраці у сфері озброєнь.